Dacă vrei să începi ziua cu un mic dejun dulce sau să răsfeți pe cineva drag, încearcă să repeți această rețetă simplă pentru a obține cei mai delicioși păpănași.
Ingrediente:
- 250g de brânză de vaci
- 1 ou
- 3 linguri de zahăr
- Coaja rasă de la o lămâie
- 1 pliculeț de zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
- O linguriță de bicarbonat de sodiu
- 200 g făină
Mod de preparare:
Începe prin a amesteca brânza de vaci cu oul, zahărul, coaja de lămâie și zahărul vanilat într-un vas mare.
Adaugă bicarbonatul de sodiu și apoi adaugă treptat făina până când obții un aluat moale care nu se mai lipește de mâini.
Este posibil să nu fie nevoie să folosești toată cantitatea de făină.
Ia porții mici de aluat și formează biluțe rotunde, apoi turtește-le pentru a obține forma dorită.
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.
Când uleiul este suficient de încins, prăjește papanășii pe ambele părți până devin aurii.
Durează aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate papanășii prăjiți pe un șervețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Servește papanășii calzi cu smântână și dulceață. Poftă bună!
Descoperă produsele cu care faci minuni în bucătărie
-
-
-
-
Bomboane și Ciocolate, Brânză dulce, Dulciuri, Lactate
Baton de brânză cu aromă de vată de zahăr Karums
4,50 lei / 38 gr -
-
Bomboane și Ciocolate, Brânză dulce, Dulciuri, Lactate
Baton de brânză și bucăți de ciocolată Karums
4,90 lei / 38 gr -
-